3 способи приготувати камбалу

імбир,йогурт,масло,перець,риба

Шарувата, з характерним солодкуватим смаком, камбала — чудовий варіант вечері в будні дні. Готується легко і швидко. М'який смак і фантастична текстура роблять її ідеальною основою для широкого діапазону яскравих страв. Ось 3 перевірених рецепту.

Камбала з хрусткою скоринкою з кукурудзяного борошна

Хрустка смажена камбала готується швидко і тане в роті.

Інгредієнти

  • 1 чайна ложка оливкової олії extra-virgin
  • 6 унцій тонко нарізаної панчетти (pancetta — різновид бекону), порізаної на квадратики розміром ½ дюйма
  • 1¼ фунта середнього розміру спаржі (asparagus)
  • Сіль і мелений перець
  • 1 склянку сколотин (buttermilk)
  • 2 великих яйця
  • 2 чашки жовтої кукурудзяного борошна
  • ¼ чашки плюс 2 столові ложки рослинного масла
  • 4 філе камбали вагою 6-8 унцій

Приготування

  1. Розігріти духовку до 425°F. Змастити оливковою олією деко і нагрівати в духовці 1 хвилину. Покласти панчетту на деко і запікати протягом 5 хвилин. Покласти спаржу і перевертати в жирі, поки жиром не покриється уся поверхня. Посипати спаржу сіллю і перцем і запікати близько 15 хвилин, поки не підрум'яниться і стане м'якою.
  2. Тим часом, в неглибокій мисці збити сколотини з яйцями. В інший неглибокій мисці змішати жовту кукурудзяне борошно з 2 чайними ложками солі і 1/2 чайної ложки меленого перцю.
  3. У великій сковороді нагріти рослинне масло (vegetable oil). Вмочити кожне філе камбали в суміш сколотин з яйцями, дозволити надлишків стекти, потім акуратно обваляти філе в кукурудзяній муці. Обсмажити камбалу на помірному вогні до золотистого кольору і хрусткої скоринки, близько 4 хвилин з кожного боку. Перекласти на паперові рушники, щоб вбрався жир, а потім — на тарілки. Подавати камбалу зі спаржею і беконом.

Фарширована камбала з підсмаженою м'ятою і імбиром

В основному в Індії рибу смажать або готують в тандурі — глиняній печі — але це блюдо підрум'янюють її, що надає йому більш сучасний вигляд. Запашною сумішшю трав фарширують кожне філе, яке потім занурюють у йогуртовий соус. Потім блюдо елегантно прикрашають хрусткими м'ятним листям і смужками. імбиру.

Інгредієнти

  • 3 зубчики часнику, подрібненого
  • 1 пекучий перчик серрано (serrano), очищений від насіння і подрібнений
  • ½ чашки нарізаної кінзи
  • ¼ чашки нарізаної м'яти, а також 24 листочки м'яти
  • Чотири філе камбали, вагою 6-8 унцій
  • Сіль і мелений перець
  • 2 столові ложки олів-кового масла extra-virgin
  • ½ чашки жирних вершків
  • 2 столові ложки простого йогурту з незбираного молока, віджатого або злитого
  • 1 столова ложка рослинного масла, плюс додаткове кількість для смаження
  • Очищений і порізаний на тонкі смужки 2-дюймовий шматок свіжого імбиру
  • Борошно

Приготування

  1. Розігріти духовку до 300°F. У мисці змішати часник, перець серрано, кінзу і дрібно нарізану м'яту. Посипати щедро сіллю і перцем. Вирізати дрібний 3 на 1 ½ дюйма кишеню в широкій стороні кожного філе камбали. Покласти 1 чайну ложку суміші трав в кожну кишеню.
  2. У маленькій каструлі нагріти оливкова олія. Додати вершки, йогурт і решту суміш трав і кип'ятити на повільному вогні, поки трохи не загусне, близько 3 хвилин. Зняти з вогню.
  3. У великій сковороді розігріти 1 столову ложку рослинної олії. Додати імбир в один шар і готувати на помірно сильному вогні до золотистої хрусткої скоринки, близько 30 секунд. Нахилити сковороду і перекласти імбир на тарілку з допомогою шумівки. Додати листя м'яти в сотейник і варити до хрусткої скоринки, близько 10 секунд. Додати м'яту до імбиру.
  4. У тій же сковороді нагріти ¼ дюйма рослинного масла. Натерти камбалу сіллю і перцем. Обваляти рибу в борошні і струсити надлишки. Смажити камбалу на помірно сильному вогні до золотистого кольору, по 3 хвилини з кожного боку. Перекласти на деко, підготувати залишок риби. Поставити деко в духовку, щоб риба не охолола.
  5. Розігріти вершковий соус з травами і приправити сіллю. Розкласти соус по тарілках і покласти зверху по шматку риби. Посипати смаженою імбиром і м'ятою і відразу ж подавати.

Печена камбала в пармезані і сухарях

У цьому простому рецепті філе камбали посипають сумішшю з панірувальних сухарів з тертим пармезаном і запікають до появи золотистої скоринки.

Інгредієнти

  • 4 філе камбали (2 фунта)
  • Сіль і мелений перець
  • ¾ чашки тертого сиру пармезан
  • ½ чашки паніровачних сухарів
  • 4 столові ложки несолоного масла, розтопленого
  • 2 столові ложки оливкової олії extra-virgin

Приготування

  1. Розігріти духовку до 425°F. У великій формі для випікання натерти філе сіллю і перцем. Змішати пармезан з панірувальними сухарями, розтопленим вершковим маслом і оливковою олією і посипати філе. Випікати 15 хвилин, або поки риба не буде готова, а верхівка не зарум'яниться.