8 хитрощів для любителів авокадо

авокадо,волосся,життя,калорії,масло,плід,температура,фрукти

Хоча історична посуха в Каліфорнії напевно підніме їх ціну на новий рівень, популярність авокадо від цього все одно не постраждає. І не випадково: цей кремовий зелений фрукт, який містить мононенасичені жири, клітковину, фолиеву кислоту і фітостероли, хороший для здоров'я, з якого б боку на нього не подивитися.

Але навіть цей розкішний плід потрібно вміти вибирати і зберігати. Ми підкажемо 8 хитрощів про те, як зробити це і не тільки.

Кращий сорт авокадо

Хоча в природі сортів авокадо понад 400, найпоширеніший в магазинах — хаас, від малого до середнього розміру з пухирчатою зелено-чорній шкіркою і ніжною кремовою м'якоттю, підходить до всього. Урожай цього сорти авокадо збирають цілий рік. Флоридські авокадо крупніше, із зеленою шкіркою, їх можна зустріти в магазинах з січня по червень. У них більш водяниста і менш м'якоть кремова, ніж у хаас, тому вони ще придатні для салатів і бутербродів, але не для гуакамоле. У будь-якому випадку, не перевантажуйте себе покупкою органічних авокадо, оскільки груба шкірка все одно не йде в їжу.

Як вибрати стиглий авокадо

Багато визначають зрілість авокадо, злегка натискаючи на плід. Це не найкращий спосіб перевірки, оскільки він викликає «синці» на м'якоті і прискорює її псування. Замість цього відламайте «хвостик» авокадо. Якщо область зелена — авокадо дозрів, якщо коричнева — плід застарий, «хвостик» не відламується — авокадо ще дивитися і дивитися.

«дозріти» твердий авокадо за пару хвилин

Якщо авокадо до ідеального часу не вистачає 1-2 днів, але він вам потрібен прямо зараз, запікання його в духовці кілька хвилин зробить його більш м'яким і кремовим. Наріжте плід, побризкайте лимонним соком, злегка посоліть і розкладіть на деку. Запікайте в духовці 10 хвилин при температурі 300° F (150°С) або поки він не стане м'яким. Після цього авокадо можна додавати в гуакамоле, салати і сандвічі.

«дозріти» твердий авокадо за ніч

Якщо авокадо потрібен вам завтра, але він ще занадто твердий, покладіть його в паперовий пакет разом з яблуком, бананом або грушею і щільно закрийте. Ці фрукти виділяють етилен — газ, прискорює дозрівання.

Як правильно зберігати авокадо

Якщо ви купуєте зрілі авокадо, зберігайте їх цілком, не розрізаючи, в холодильнику. Холодна температура не вбереже зрілий плід від перетворення в кашу, але відкладе цю небажану метаморфозу на пару-трійку днів.

Як правильно зберігати нарізаний авокадо

Відправляйте в холодильник вже нарізаний авокадо в герметичному контейнері з половинкою цибулини, вона збереже його досить зеленим і смачним ще на добу. Також можна натерти зріз авокадо лимонним соком або яблучним оцтом, що також продовжить його життя в холодильнику в герметичному контейнері на один день. Він буде вже не таким зеленим, але все ще смачним. А от зберігати авокадо в мисці з водою не треба — від потемніє і перетворитися на кашу.

Печемо з авокадо

Зменшити калорії і поліпшити харчову цінність вашого домашнього печива, хліба та іншої випічки, можна, замінивши звичайне масло размятым авокадо у співвідношенні 1:1.

Авокадо для краси

Авокадо перезріло і є його вже не можна? Не поспішайте його викидати, адже в ньому все ще повно корисних жирів і вітаміну Е, від яких ваші волосся будуть без розуму! Розімніть половину авокадо, нанесіть за допомогою гребінця по всій довжині волосся після миття шампунем, потримайте кілька хвилин, потім ретельно промийте волосся.