Кулінарна репродукція: фрикадельки як в IKEA

білок,бульйон,цибуля,олія,молоко,вогонь,перець,рецепт,сіль,яйця

Деякі відправляються у тривале подорож до магазину IKEA, і не завжди заради стільців за $9,99. Їх мета — шведські фрикадельки з кафетерію! І хоча IKEA зберігає рецепт цього  страви за сімома печатками, ми спробуємо повторити цей шведський шедерв.

Відомості

Підготовка: 15 хвилин

Готування: 35 хвилин

Розмір страви: 45 фрикадельок

Рівень складності: простий

Інгредієнти

Для фрикадельок:

  • 1 склянку мелених сухарів
  • 2 ст. л. несолоного вершкового масла
  • 1/3 ст. дрібно нарізаного лука
  • 2 роздавлених зубчика часнику
  • ¼ ч. ложки пряної суміші
  • Сіль і свіжий мелений білий перець за смаком
  • ½ склянки молока
  • 1 ч. л. Вустерського соусу
  • 400 г нежирного яловичого фаршу
  • 200 г нежирного свинячого фаршу
  • 1 ціле яйце і збитий білок 1 яйця
  • Трохи рослинного масла

Для соусу:

  • 2 ст. л. несолоного вершкового масла
  • 2 ст. л. борошна
  • 1,5 ст. М'ясного бульйону
  • 1 ч. л. Вустерського соусу
  • ¼ ст. Жирних вершків
  • Сіль і свіжий мелений білий перець за смаком
  • 2 ст. л. рубаною свіжої петрушки (за бажанням)
  • Брусничний джем (за бажанням)

Приготування

Робимо фрикадельки: насипте мелені сухарі у велику ємність. Підігрійте масло в сковороді на середньому вогні. Додайте цибулю, часник, спеції, сіль і перець і готуйте, помішуючи, поки цибуля не розм'якнути (близько 5 хвилин). Додайте в сковороду молоко і Вустерський соус, доведіть до закипання. Влийте вміст сковороди в ємність з сухариками. Перемішуйте до отримання однорідної пасти. Дайте охолонути. Додайте фарш, 1 ціле яйце і білок одного яйця і добре перемішайте.

Нанесіть пензликом рослинне масло на деко. Скачайте з отриманої маси фрикадельки діаметром в 2,5-3 див. Розкладіть фрикадельки на деку. Накрийте зверху поліетиленовою плівкою і приберіть в холодильник на 1 годину.

Нагрійте духовку до 200°С. Запікайте фрикадельки до готового стану, близько 20 хвилин.

Робимо соус: Розтопіть масло у великій сковороді на середньому вогні. Додайте борошно і перемішуйте до однорідного стану. Влийте м'ясний бульйон і Вустерський соус, доведіть до кипіння. Додайте вершки і фрикадельки. Зменшіть вогонь і дайте соусу загуснути, близько 10 хвилин. Доабвьте сіль і перець за смаком. Перекладіть на блюдо, посипте рубаною петрушкою. При бажанні подавайте з брусничним джемом.