Одвічне питання: біле або темне м'ясо?

курка,м'ясо

Різниця між білим і темним м'ясом — в кількості міститься в м'язах білка міоглобіну. Міоглобін містять тільки ті м'язи, на які є навантаження, а оскільки домашні кури не літають, м'язи грудей і крилах не розвиваються, міоглобін не утворюється. Цим пояснюється їх білий колір.

Грудка, або біле м'ясо менш калорійне, але всі частини курки мають однакової поживної цінності. Курка — один з кращих джерел білка, що на 92% складається з необхідних для людини амінокислот, містить мінімальну кількість жиру, натрію, холестерину. Куряче м'ясо — дієтичний продукт. З-за того, що в ньому міститься мало насичених жирів, воно засвоюється краще, ніж яловичина, баранина або свинина. Курка багата фосфором, магнієм, цинком, залізом і містить вітаміни групи B. Це відмінне джерело заліза і інших ключових вітамінів і мінералів. Фосфор зміцнює м'язи, кістки і зуби. Магній відповідає за нормальну роботу нервових клітин, допомагає боротися з втомою, дратівливістю, покращує пам'ять. Цинк, як і фосфор, необхідний для зміцнення кісток. Він також прискорює загоєння ран, покращує роботу мозку в літньому віці. Грудка і крильця, м'ясо навколо грудної кістки і філейна частина вважаються білим м'ясом, а ніжки і стегна — темним.