Овочі для схуднення

овочі для схуднення

Їсти й при цьому худнути – мрія кожної жінки. Однак це неможливо по суті речей, адже для того, щоб худнути потрібно втрачати калорії, а, приймаючи їжу, ми їх, навпаки, набуваємо. Але є їжа, яка несе організму крім насичення мінімальна кількість кілокалорій, це – овочі.

Більш того, овочі грають і іншу важливу роль, підтримуючи нормальну діяльність шлунково-кишкового тракту. При попаданні в шлунково-кишковий тракт, овочі активізують виділення травного соку. Важливою цінністю овочів є їх склад, багатий мікроелементами і вітамінами. Приміром, каротин у великій кількості є в моркві, помідорах і петрушці. У капусті, зеленій цибулі і болгарському перці багато вітаміну С. Овочі багаті калієм, залізом, кальцієм, фосфором, магнієм, залізом і т. д.

Загальновідомо, що для позбавлення від зайвих кілограмів протягом дня потрібно отримувати меншу кількість калорій, ніж їх витрачає організм, овочі стають обов'язковою складовою раціону. Овочі не містять жиру, а значить, не можуть стати джерелом «поганого» холестерину, вони низькокалорійні, але містять багато клітковини, даючи тривале відчуття ситості.

Калорійність овочів для схуднення

Звичайно, для страждаючих від зайвої ваги, основним достоїнством овочів служить низька калорійність цього продукту. Наприклад, кольорова капуста містить всього 30 ккал на 100 г, а білокачанна і того менше – 27 ккал. Калорійність кабачків, також як і помідорів становить 23 ккал, гарбуза – 29 ккал, а баклажанів – 24 ккал.

Той факт, що в овочах низький вміст вуглеводів (винятком слід вважати картоплю та бобові) також робить їх цінним продуктом для схуднення. Навіть вибираючи білкову дієту, не варто відмовлятися від овочів, активно сприяють повноцінній діяльності шлунка і кишечника, допомагаючи уникнути проблем з нирками.

Клітковина для схуднення

Важливим дієтичним властивістю овочів є велика кількість в них клітковини, так званого нерозчинного баластного речовини, яка не розщеплюється в організмі. Волокна клітковини в процесі руху по шлунково-кишковому тракту не тільки активізують виділення травного соку, але і допомагають поліпшення моторики, без чого неможливо регулярне спорожнення кишечника. А нормальна діяльність травної системи сприятливо позначається на процесі обміну речовин у людському організмі.

Як «працює» клітковина? Вона буквально втягує в себе як губка небезпечні токсини і шлаки, виводячи їх з організму. Інша перевага клітковини в тому, що вона має здатність частково зв'язувати жири, що не дає організму повністю засвоїти їх.

Іншим позитивним аспектом схуднення при вживанні овочів є те, що високий вміст клітковини веде до більш тривалого процесу пережовування, завдяки чому мозок раніше отримує сигнал шлунка про насичення.

Регулярне споживання овочів нормалізує роботу шлунка і кишечника, але і серцево-судинної системи, так як знижує вміст цукру в крові і холестерину.

Без винятку кожен овоч служить прекрасним джерелом клітковини, але в деяких з них її зміст набагато вище, ніж в інших. Це – бобові (горох, сочевиця і боби), морква, капуста (білокачанна, цвітна капуста, капуста броколі, брюссельська). При підвищеному споживанні клітковини слід пити багато рідини, щоб уникнути неприємних відчуттів в шлунку, а також кишечнику.

Вміст крохмалю в овочах з метою схуднення

Всім бажаючим схуднути відомо, що високий вміст крохмалю в їжі аж ніяк не сприяє втраті зайвих кілограмів. Звичайно, харчування повинне бути різноманітним і включати в себе різні овочі, однак, при бажанні позбутися від зайвої ваги слід віддати перевагу таких овочів, як спаржа, зелені боби, селера і артишок, з низьким вмістом крохмалю. Крахмалистый картоплю, гарбуз, горох і кукурудзу також слід є, тільки маленькими порціями.

Як правильно вживати овочі для схуднення

Кожен знає, що максимально корисними є звичайно свіжі овочі, які необхідно мити і різати відразу перед їх вживанням. Нарізаючи овочі, знайте, що чим більші шматки, тим корисніше вийде готовий продукт. Варити овочі бажано в шкірці, а ще краще готувати їх на пару, так як при тривалій варінні знищується велика частина всіх корисних речовин.

Бажаючи зберегти овочі і вітаміни в них, заморозьте свіжі плоди або заквасьте, квашена капуста, наприклад, зберігає всі свої корисні властивості.

З свіжих овочів найкраще робити салати заправляти їх рослинною олією, воно сприяє засвоєнню овочів, також популярні тушковані і печені овочі. Дієти на основі овочів з метою схуднення як ефективні, так і корисні, і звичайно ж, дуже смачні.

Рекомендується комбінувати овочі, не забуваючи при цьому про помірність, адже для нормального самопочуття, а також для того, щоб схуднути, потрібно з'їдати в день не більше, ніж 600 г овочів, а крім того випивати 1,5 склянки соку з овочів.

Овочевий сік для схуднення

Практично всі люди, що мають зайву вагу, страждають також і від порушеного процесу обміну речовин в організмі. Саме з цією проблемою найскладніше скинути так обридлі кілограми. Порушення обміну речовин провокує крім ожиріння, поява і інших проблем, таких як артеріальна гіпертензія, цукровий діабет або гіперхолестеринемія (підвищений вміст в крові рівня холестерину ). Надалі існуючі порушення можуть перерости в серйозні захворювання серця і судин, атеросклероз та інші.

Змінити ситуацію і допомогти Вам позбутися зайвих кілограмів навіть при порушенні процесу обміну речовин допоможуть соки, приготовані з овочів. Рекомендується випивати по 300 мл свіжого овочевого соку кожен день, щоб втратити не менше 1,5 кг зайвої ваги. Але було б неправильним очікувати миттєвих результатів, так як приймати сік з метою схуднення важливо не менше трьох місяців поспіль. Однак, проявивши наполегливість можна уникнути появи багатьох хронічних захворювань.

Приготувати овочевий сік можна з різних овочів: з буряка, моркви, капусти, огірків, кабачків та інших. Пити свіжовичавлений овочевий сік важливо не поспішаючи, невеликими ковтками або з допомогою соломинки для коктейлю. Щоб вживання таких соків сприяла схудненню, їх не слід солити або ж додавати цукор.

Худнути, вживаючи в їжу овочі, зовсім не складно.