Знижуємо калорії — різноманітимо смак

авокадо,банан,вітамін c,гепатит,грейпфрут,жовтяниця,калорії,огірок,огірки,сік,сіль,хліб,холестерол

І знову свята. У квітні відзначають Пасху і Песах. Про дієті зазвичай згадують після свят. Смачна їжа пропорційно пов'язана з кількістю калорій, які ми невпинно вважаємо. Що ж робити? Напевно, настав час подумати про калорії перед святами. Це не означає, що ми забудемо про наших улюблених стравах. Але, думаючи про здоров'я, ми повинні подумати про нових рецептах. Як показують дослідження, жінкам, які звикли господарювати на кухні, важче поєднувати традиційну їжу і сучасні вимоги краси. Так, наприклад, Катерина Стейнер-Адар, директор Центру з вивчення хвороб, пов'язаних з харчуванням, при Гарвардському університеті, говорить: “Лише один відсоток населення планети генетично схильний бути високими і худими. І — це не ми, а скандинави." Який з цього висновок? Іншим дев'яноста дев'яти — потрібно закликати на допомогу уяву і скористатися чужим досвідом. Багато великі і знамениті були вегетаріанцями: цариця Естер, великий учений Альберт Эйштейн, лауреат Нобелівської премії письменник Ісаак Башевиц Сінгер, знаменита телеведуча Барбара Уолтерс, актриса Наталі Портман, письменник Франц Кафка.

Важко повірити, що багато хто з нас змінять свій харчовий раціон, до якого звикли за довгі роки. Та й чи потрібно це... Напевно, все-таки краще дізнатися про нові страви і спробувати урізноманітнити наше бідне на вітаміни меню. Пропонуємо кілька дуже простих, але дуже вітамінних рецептів. Тепер черга за Вами: готуйте і насолоджуйтеся.

Авокадо росте дуже красиво, на деревах. Незважаючи на те, що вирощують авокадо в Південній і Центральній Америці більше 7000 років, використовувати в Америці його почали з середини 1800-х, а в Європі він з'явився набагато пізніше. Багато іммігрантів познайомилися з цим фруктом тільки, приїхавши в Америку. У багатьох країнах авокадо асоціюється з м'ясом. В Індії авокадо називають "коровою бідняка". По калорійності авокадо приблизно вдвічі перевищує нежирне м'ясо. 25 вересня 1998 року авокадо було занесено в Книгу рекордів Гіннеса як самий поживний фрукт у світі. В 100 г м'якоті авокадо сорти Persea americana міститься 163 калорії. Цей продукт багатий вітамінами Е і С, містить багато волокон і калію, а також різні речовини, що володіють захисною дією. Цей фрукт захищає печінку від ушкоджуючої дії отрут і містить речовини, здатні запобігти гепатит (жовтяницю). Плоди авокадо "очищають" стінки судин від холестероловых бляшок і підвищують пружність.

Бутерброди з помідорами і "коровою бідняка"

1 маленький батон французького хліба, 2 ст. л. оливкової олії, 1 плід зрілого авокадо, 1 ч. л. лимонного соку, сіль і перець за смаком, 0,5 кг помідорів "Cherry", порізаних четвертинками.

Нагріти духовку до 350°F. Порізати хліб під кутом. Кожен шматок обмазати оливковою олією. Поставити в духовку на 8 хвилин. Тим часом авокадо розрізати вздовж, видалити кісточку і вийняти всю м'якоть. Розтерти м'якоть, додати лимонний сік, сіль і перець. Вийняти хліб з духовки, намазати на скибочки авокадо хліба, наверх покласти шматочки помідорів.

Якщо вам колись класти хліб в духовку, і помідор "Cherry" під рукою не виявилося, покладіть хліб в тостер. Гарячий хліб натріть шматочком свіжого часнику. Замість "Cherry" використовуйте звичайні дрібно нарізані помідори. www.marthastewart.com

Салат з авокадо і грейпфрута

 

Незважаючи на те, що багато вчені класифікують огірок, як фрукт, ми все-таки звикли, що огірки належать до групи овочів. Щоб оугрцв потішали смак римських правителів круглий рік, у Стародавньому Римі почали будувати парники (огіркові будиночки).

На 4 порції. 1 ст. л. оцту, 1 ч. л. цукру, 1 ст. л. оливкової олії, 2 грейпфрукта, 2 пучка свіжої зелені, 1 авокадо, сіль і перець.

 

Приготувати соус, змішавши оцет, цукор і оливкове масло разом. Розрізати авокадо уздовж, видалити кісточку, вийняти м'якоть і дрібно нарізати. Очистити і нарізати на часточки грейпфрут, покласти в салатницю. Додати нарізану зелень, авокадо і полити приготованим соусом. Додати сіль і перець за смаком. Все перемішати і подати до столу. www.marthastewart.com

Весняний салат

На 3-4 порції: 3 відварених круто і дрібно порізані яйця, 200 г 0,5 банки консервованої кукурудзи, 0,5 порізаного кубиками свіжого огірка, 4-5 пір'я дрібно порізаного зеленого цибулі, 2 ст. л. майонезу, дрібно порізана зелень петрушки і кінзи,

Підготувати всі інгредієнти і покласти в салатницю. Заправити майонезом. Додати сіль і перець за смаком. www.kuking.net

Бананові оладки з шоколадною крихтою

16 штук: 2 стиглих банана, 210 мл молока, 2 яйця, 1,25 склянки пшеничного борошна, 8 г розпушувача, 1 ст. л. цукру, щіпка солі, 1,5 ст. л. шоколадної крихти.

Для соусу: 2/3 склянки жирних вершків, 1 ст. л. цукрової пудри.

Улюбленим фруктом атлетів світового рівня є банан. Доведено, що лише 2 банани дають достатньо енергії для інтенсивного тренування. Банани багаті вітамінами групи B, які допомагають заспокоювати нервову систему.

банани Розім'яти виделкою в пюре. Додати півпорції молока і злегка збиті яйця. Перемішати. Просіяти в миску борошно, розпушувач, цукор і сіль. У центрі зробити поглиблення і влити молоко, що залишилося. Перемішати. Додати шоколадну крихту. Нагріти масло в сковороді з антипригарним покриттям і викладати суміш столовою ложкою. Коли тісто почне пузиритися, перевернути оладки і обсмажити з іншого боку. Злегка збити вершки з цукровою пудрою і викласти потроху на оладки. При бажанні прикрасити пелюстками мигдалю. "Cookies" Hilaire Walden

Грейпфрути багаті вітаміном С, який просто необхідний для нашої імунної системи, особливо після зими. Якщо Ви хочете мати здорове серце і гострий розум, їсти грейпфрути. Вперше мандрівники побачили цей кисло-солодкий плід у 18-му столітті на острові Барбадос. Через 70 років його
навчилися вирощувати у Флориді. Незабаром вчені з'ясували, що екстракт з насіння грейпфрута — прекрасний протизапальний і очищаючий засіб. А зовсім нещодавно виявили, що вживання грейпфрута знижує рівень холестеролу всього за 30 днів.

Кекс з йогуртом і соком грейпфрута

1,5 чашки борошна (іноді потрібно трохи більше), 2 ч. л. розпушувача, 0,5 ч. л. солі, 1 чашка йогурту, 1 чашка цукру, 3 яйця, 3 ч. л. свіжої тертої цедри грейпфрута (1 великий грейпфрут), 0,5 ч. л. ванільного екстракту, 0,5 чашки рослинного масла, 1/3 чашки свіжого соку грейпфрута (0,5 великого грейпфрута)

Для помадки: 1 чашка цукрової пудри, 2 ст. л. свіжого соку грейпфрута.

Нагріти духовку до 350 F. Приготувати форму для запікання кексів. Змішати сухі інгредієнти: борошно, розпушувач і сіль. В окремому посуді збити йогурт, цукор, яйця, ванільний екстракт, цедру і сік грейпфрута. Повільно додати сухі інгредієнти до яєчної маси до отримання тесту сметанною консистенції. В кінці додати рослинне масло. Вилити рідке тісто в приготовану форму і випікати 50 хвилин в духовці.

Вийняти кекс з форми і залишити остигати, тим часом приготувати помадку, змішавши сік грейпфрута і цукрову пудру на повільному вогні до повного розчинення пудри. Зняти з вогню і полити кекс. www.smittenkitchen.com